Flevoland gaat naar de stembus voor Europa

Flevoland 21 mei 2014
Sinds 7.30 uur donderdagochtend zijn in Flevoland de stembureaus open voor de Europese Verkiezingen. Tot 21.00 uur 's avonds kan worden gestemd. De uitslag van de verkiezingen wordt pas zondagavond bekend omdat dan in alle landen van de Europese Unie kiezers naar de stembus zijn geweest.

Er staan vijf Flevolanders op de kandidatenlijsten voor de Europese Verkiezingen. Meest opvallende naam is Laurens Vonder uit Zeewolde die op de lijst Jezus Leeft staat. Het motto van deze partij is 'Nu uit de EU', omdat Europa te veel geld zou kosten.

Een andere naam uit Flevoland is die van Michel van Hulten. De Lelystedeling staat voor 'Ik kies voor eerlijk' op de lijst. Van Hulten is een bekende in de politiek. Hij was Tweede Kamerlid, senator en staatssecretaris.

Verder hebben alleen de PvdA en GroenLinks Flevolandse kandidaten voor het Europees parlement. Almeerder Nel van Dijk staat op de 20e plek bij GroenLinks. En de Lelystedelingen Chris Leeuwe en Souad Haouli staan op plek 41 en 42 bij de PvdA.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer