Raad accepteert uitleg over zaak Frank Patat

DRONTEN • Wo 21 mei 2014 | 20:35 • Woensdag 21 mei 2014 | 20:35
"Ik zal het niet zo snel meer doen". Dat zei burgemeester Aat de Jonge woensdagavond tegen de gemeenteraad van Dronten. Die had kritische vragen gesteld over de publicatie van een persbericht van de gemeente. Daarin werd verdachte Frank van Flierenburg, beter bekend als Frank Patat, met naam en toenaam genoemd.

De Jonge dacht dat de publicatie geen kwaad kon, omdat in de media al was gemeld dat Van Flierenburg voor de rechter moest verschijnen voor mogelijke betrokkenheid bij een wietplantage.

Ook bezwoer de burgemeester de raad dat de gemeente Dronten op geen enkele manier de verkiezingen en de positie van Van Flierenburg daarbij had willen beschadigen. Van Flierenburg deed mee als lijsttrekker van de groep Hop.

De raad nam genoegen met de uitleg van de burgemeester. Overigens was het de allereerste keer dat de gemeente Dronten een persbericht publiceerde met de volledige naam van een verdachte.

Lees hier de weblog van fractievoorzitter van GroenLinks Paul Vermast over dit onderwerp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel