Internist verweert zich voor medisch tuchtcollege

LELYSTAD • Do 22 mei 2014 | 22:36 • Donderdag 22 mei 2014 | 22:36
Een internist uit Flevoland zegt dat hij volgens de protocollen heeft gehandeld bij de behandeling van Anton Swagerman uit Lelystad. De internist verklaarde dat voor het medisch tuchtcollege in Zwolle. Daar diende vrijdag een zaak over de dood van de 29-jarige Anton Swagerman. Zijn ouders verwijten de internist en de huisarts dat zij niet zorgvuldig zijn omgegaan met de medische klachten van hun zoon.

Anton overleed op 28 september 2011 volgens zijn ouders als gevolg van nierfalen. Dit had volgens hen eerder ontdekt kunnen worden als de huisarts een urine-onderzoek had laten doen en de internist aan de hand van bloeduitslagen sneller had ingegrepen. De ouders van Anton hopen met hun zaak te bewerkstelligen dat de artsen, klachten van hun patiënten serieus nemen.

Het medisch tuchtcollege doet op 4 juli uitspraak in de zaak tegen de internist. De zaak tegen de huisarts wordt pas in september of oktober behandeld, omdat die wegens ziekte vrijdag niet aanwezig kon zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel