Bijen zorgen voor burenruzie in Lelystad

LELYSTAD • Do 22 mei 2014 | 23:45 • Donderdag 22 mei 2014 | 23:45
Bijen zorgen in Lelystad voor grote onenigheid tussen twee buren in de wijk De Jol. De insecten zijn onderdeel geworden van een langlopende burenruzie. Eén van de bewoners, Gerrit van Barneveld, houdt tienduizenden bijen als hobby in zijn achtertuin.

Dat is toegestaan, maar zijn buurman Cees Mulder is al verschillende keren gestoken en wil dat er maatregelen genomen worden. Mulder zegt dat hij 's zomers geregeld noodgedwongen binnen moet zitten, omdat hij op zijn terras te veel last heeft van de bijen. Hij probeert nu via de gemeenteraad voor elkaar te krijgen dat de regels voor het houden van bijen worden aangescherpt.

Volgens Van Barneveld klaagt zijn buurman over de bijen omdat ze ruzie hebben over verschillende andere zaken. Hij is het bijvoorbeeld niet eens met een dakopbouw die zijn buurman wil bouwen. De bijen worden daar nu de dupe van zegt hij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel