Bezoek 'moordbos' afgelast na bezwaar nabestaanden

DRONTEN • Vr 23 mei 2014 | 16:14 • Vrijdag 23 mei 2014 | 16:14
Het bezoek dat schrijver Jacob Vis met zijn lezers zou brengen aan de plaats delict in het Abbertbos bij Dronten gaat niet door. De familie van het slachtoffer Pim Overzier, die in 2002 dood werd gevonden in het bos, heeft ernstige bezwaren.

Misdaadauteur en oud-Drontenaar Vis was van plan om op 31 mei een groep lezers mee te nemen naar het Abbertbos. De excursie zou worden georganiseerd door de bibliotheek in Kampen, vanwege de maand van het spannende boek. Vis schreef over de zaak het boek 'Het Rijk van de Bok'.

Vis is ervan overtuigd dat de man die is veroordeeld voor de moord onschuldig is. De schrijver hoopte tijdens de excursie nieuwe aanwijzingen te vinden. De zus van het slachtoffer heeft namens de familie ernstige bezwaren aangetekend tegen de excursie. Hierop heeft Jacob Vis met de bibliotheek besloten om het af te blazen. Overigens liep het aantal aanmeldingen ook niet storm, slecht drie lezers hadden zich opgegeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel