Dancefestival op laatste moment afgelast

Emmeloord 31 mei 2014
Dancefeest Eclectival in Emmeloord gaat zaterdag niet door. De organisatie laat weten dat het terrein door de regenval van de afgelopen dagen te modderig was. De veiligheid van bezoekers zou daarom niet kunnen worden gegarandeerd.

De gemeente Noordoostpolder laat weten dat de organisatie vrijdagmiddag zelf de stekker uit het festival heeft getrokken. Bij een controle door de gemeente bleek een andere tent te zijn neergezet dan in de vergunning was aangevraagd.

Organisator Infinity Dance Events is twee jaar bezig geweest om het festival van de grond te krijgen. Afgelopen week waren hekken, tenten en een podium geplaatst op bedrijventerrein De Munt. Op het festival zou onder meer The Partysquad optreden.

Op Twitter en Facebook beklagen mensen die een kaartje gekocht hebben zich over de last minute afzegging.

Kort nadat het festival was afgeblazen, ontstond bij enkele dj's van The Bottom een plan voor een alternatief feest in deze horecagelegenheid. Een aantal dj's dat op Eclectival geprogrammeerd stond, zou zaterdag in The Bottom alsnog een kort optreden verzorgen. Mede op verzoek van de politie is de aankondiging voor het alternatieve feest in de loop van zaterdag weer van internet gehaald.© omroep flevolandsitemap | disclaimer