IJsselmeervissers worden niet uitgekocht

URK • Di 3 juni 2014 | 22:25 • Dinsdag 3 juni 2014 | 22:25
Urker vissers die zogeheten schubvis vangen in het IJsselmeer worden niet uitgekocht door de Rijksoverheid. Dat laat staatssecretaris Sharon Dijksma weten in een brief aan de Tweede Kamer.

De vissers en natuurorganisaties constateren al jaren dat het slechter gaat met de visstand in het IJsselmeer en Markermeer. Daarom hadden ze met elkaar afgesproken dat er de komende drie jaar niet gevist zou worden. Als tegenprestatie zou de overheid de IJsselmeervissers schadeloos stellen of uitkopen. Maar daar wil de staatssecretaris niet in meegaan. Wel heeft ze een gedeeltelijke compensatie aangeboden, maar daar gingen de vissers op hun beurt niet mee akkoord.

Dijksma neemt nu het heft in eigen handen. Ze staat het vissen in het IJsselmeer komend jaar toe, maar er mag maar 60% van het quotum van 2013 worden gevangen. Volgend jaar zomer wordt bekeken of de visstand door deze maatregel toeneemt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel