KNSB zegt vertrouwen op in Icedôme

Almere 4 juni 2014
De schaatsbaan Icedôme in Almere wordt niet de nieuwe schaatstempel van Nederland. Icedôme Almere kreeg de financiering rondom de nieuwe schaatstempel in Almere Poort niet rond. Dat laat schaatsbond KNSB woensdagmiddag weten. 

De gunning van de KNSB aan Icedôme Almere om een Topsport Trainingsaccommodatie voor het langebaanschaatsen, shorttrack, kunstrijden en inline-skaten te bouwen, komt hiermee te vervallen. De realisatie van de schaatsbaan is uiterst onzeker geworden.

Zowel KNSB, NOC*NSF als Icedôme Almere betreuren de ontwikkeling zeer. Het is nog niet duidelijk of de zogenoemde gunning voor de bouw van een topsport- en trainingscentrum nu naar een andere initiatiefnemer gaat.

Initiatiefnemer Folkert Buiter is tot eind deze maand niet bereikbaar. De gemeente Almere is teleurgesteld dat het consortium Icedôme Almere - na al haar harde werken - haar businessplan niet sluitend heeft gekregen binnen de door KNSB en NOC*NSF gestelde voorwaarden en tijdplanning.

Het consortium Icedôme Almere blijft onverminderd positief over het bouwen van de schaatstempel en gaat zich beraden over het vervolgtraject van de plannen voor een multifunctioneel ijscomplex in Almere. Ze hebben begrip voor het feit dat 'voor kwaliteit en solidariteit meer tijd nodig is'. Toch willen de partners betrokken blijven om 'de beste ijssport- en evenementenaccommodatie op de beste locatie te realiseren'.

De provincie Friesland is heel erg blij dat Icedôme Almere niet doorgaat. Volgens de Friese gedeputeerde Hans Konst zijn de plannen van Almere "altijd al een luchtkasteel geweest en dat komt nu uit''. Volgens de gedeputeerde is Thialf in Heerenveen het enige schaatstopsportcentrum van Nederland. 

Lees hier een overzicht van de ontwikkelingen de afgelopen jaren.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer