Verzet kinderpardon heeft niets opgeleverd

FLEVOLAND • Wo 4 juni 2014 | 22:59 • Woensdag 4 juni 2014 | 22:59
Het verzet van van aantal Flevolandse burgemeesters tegen de kinderpardonregeling heeft niets opgeleverd. Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie zegt dat er niets wordt veranderd aan de regeling. De criteria blijven zoals ze zijn, liet hij woensdag aan de Tweede Kamer weten.

Asielkinderen die langer dan 5 jaar in Nederland zijn worden toch uitgezet omdat zij onder toezicht van een gemeente staan en niet onder toezicht van het Rijk. In Flevoland wordt actie gevoerd voor twee gezinnen. In Lelystad woont een familie met vier dochters. In Zeewolde gaat het om gezin dat bestaat uit een moeder en twee zonen van 4 en 7. De burgemeesters van Noordoostpolder, Dronten, Lelystad en Zeewolde willen dat meer asielkinderen voor het kinderpardon in aanmerking komen en ondertekenden daarom een petitie.

Teeven zegt dat hij over 71 gevallen nog een besluit moet nemen. Dat zijn kinderen die buiten de boot vallen vanwege het criterium dat zij buiten beeld van de rijksoverheid zijn. Of de Flevolandse gezinnen daar ook bij horen is onduidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel