Advocaat zwijgt over ontwikkelingen Deventer moordzaak

Lelystad 5 juni 2014
Ernest Louwes met advocaat Knoop
In het herzieningsonderzoek naar de Deventer moordzaak heeft de recherche nieuwe feiten ontdekt. Dat meldt de Volkskrant. Als gevolg van die nieuwe feiten trekt een getuige-deskundige zijn belastende verklaring in.Volgens de krant gaat het om een telecomdeskundige en had de verklaring betrekking op de locatie van de mobiele telefoon van Louwes.

Mede op basis van deze verklaring werd Ernest Louwes in 2000 veroordeeld tot 12 jaar cel.Louwes heeft de straf van 12 jaar inmiddels uitgezeten en strijdt nu voor eerherstel. Volgens de krant heeft de recherche nu aanwijzingen gevonden dat het slachtoffer niet op 23, maar op 24 september 1999 is vermoord. Op die dag had Ernest Louwes een aantoonbaar alibi.

Geert-Jan Knoops, de advocaat van Louwes, wil nog niet op de nieuwe ontwikkelingen reageren. Volgens hem is de zaak momenteel in een vertrouwelijk stadium bij de Hoge Raad. Dit betekent dat de verdediging niet op de zaak mag ingaan. Knoops benadrukt dat de Volkskrant de gebruikte info niet van zijn kantoor heeft, maar via eigen bronnen heeft verkregen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer