Tweede Kamer stemt in met onderzoek schaliegas

Flevoland 10 juni 2014
Tweede Kamer stemt in met onderzoek schaliegas
Minister Kamp mag zijn onderzoek naar de effecten van schaliegas-boringen voortzetten. Dat heeft de Tweede Kamer vanmiddag besloten. In Flevoland zijn Noordoostpolder en Dronten in beeld voor eventuele schaliegaswinning en daar zijn veel tegenstanders te vinden. De Partij voor de Dieren wil dat het kabinet nu meteen stopt met alles wat met schaliegaswinning te maken heeft, maar een motie daartoe haalde het niet in de Kamer.

Invloed gemeenten
Er is wel een motie aangenomen die zegt dat gemeenten en provincies meer betrokken moeten worden bij het besluitvormingsproces. Wethouder Andries Poppe van Noordoostpolder juicht dat toe. De gemeente is fel tegen boringen op haar grondgebied maar kan die op dit moment niet verbieden. Het is nog niet duidelijk hoe groot de invloed van gemeenten op het besluitvormingsproces kan worden.

PvdA
Gemeenteraadslid Rien van der Velde van de PvdA noemt het "betreurenswaardig" hoe zijn partij in de Tweede Kamer omgaat met dit dossier. De Partij van de Arbeid speelt een cruciale rol in de besluitvorming omtrent schaliegas. Hoewel de partij in principe tegen schaliegaswinning is, wordt dat in de Kamer nog niet hardgemaakt. De PvdA vormt een coalitie met de VVD en die staat een stuk positiever tegenover schaliegaswinning.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer