Flevokust financieel nog niet rond

LELYSTAD • Wo 11 juni 2014 | 11:42 • Woensdag 11 juni 2014 | 11:42
De gemeente Lelystad krijgt het geplande bedrijventerrein Flevokust op dit moment financieel nog niet rond. Er is een tekort van vijf miljoen euro. Dat meldt het college van b en w in een brief aan de gemeenteraad van Lelystad.

Nadat de oude raad het plan Flevokust in december afwees, heeft de provincie een nieuw plan gemaakt. Dat gaat er van uit dat de provincie een buitendijkse haven ontwikkelt, terwijl de gemeente het binnendijkse bedrijventerrein voor haar rekening neemt. Hoewel er belangstelling is voor dat bedrijventerrein, lukt het niet om het project financieel rond te krijgen.

De gemeente Lelystad gaat binnenkort met de provincie in gesprek om te bekijken of er een oplossing is. Wethouder Ed Rentenaar sluit niet uit dat hij de provincie om een lening gaat vragen. Bij het vorige plan Flevokust bood de provincie aan om Lelystad een lening tegen een gunstige rente te verstrekken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel