Oorzaak vliegtuigcrash Dronten onduidelijk

DRONTEN • Wo 11 juni 2014 | 14:41 • Woensdag 11 juni 2014 | 14:41
De precieze oorzaak van de vliegtuigcrash twee jaar geleden bij de Zeeasterweg bij Dronten is nog steeds onduidelijk. Dat meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Bij het ongeval vielen twee doden en raakten twee anderen zwaargewond.

De vliegtuigjes maakten een zogenoemde fotovlucht, waarbij fotografen in het ene vliegtuig foto's maakten van het andere toestel. Eén van de piloten maakte een bijzondere manoeuvre en botste daarbij op het andere vliegtuig. Door deze botsing in de lucht brak de stabilo af, het onderdeel dat het toestel in balans houdt. Beide vliegtuigen kwamen in een weiland langs de Zeeasterweg terecht.

Het is niet duidelijk geworden waarom die bijzondere manoeuvre werd uitgevoerd. Mogelijk is er een stuurfout gemaakt, was het zicht van de piloot belemmerd of was er sprake van een verlies van motorvermogen schrijft de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Een technische oorzaak is onwaarschijnlijk en ook het weer speelde geen rol.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel