"Lelystad Airport tweede luchthaven van Nederland"

Lelystad 12 juni 2014
Vliegveld Lelystad wordt de tweede luchthaven van Nederland. Dat heeft staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu besloten, meldt het RTL Nieuws op basis van bronnen. Het kabinet zal naar verwachting vrijdag met het concept luchthavenbesluit instemmen.

Jarenlang is gesproken over de uitbreiding van Lelystad Airport. Het vliegveld moet vanaf 2018 verkeer van Schiphol opvangen dat niet meer op Schiphol kan landen. Op termijn zal Lelystad Airport 45.000 vluchten per jaar verwerken. De luchthaven wordt dan groter dan die van Eindhoven.

Eind deze maand wordt er in de Tweede Kamer gepraat over de uitbreiding van Lelystad Airport. Het definitieve besluit over de luchthaven wordt in december verwacht.

De directie van Lelystad Airport laat weten dat het conceptbesluit er aan zat te komen. Het is in de lijn van de rapporten die kabinetsadviseur Hans Alders heeft opgesteld. Volgens de directie heeft de staatssecretaris die kennelijk overgenomen.

Wethouder Job Fackeldey van Lelystad kan inhoudelijk niet reageren. Hij weet dat staatssecretaris Mansveld maandag met nadere mededelingen komt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer