Bootbewoner vreest zwervend bestaan

ALMERE • Vr 13 juni 2014 | 18:36 • Vrijdag 13 juni 2014 | 18:36
Bootbewoner Andries Boersma vreest voor een zwervend bestaan. Nu hij niet langer van de gemeente Almere in zijn boot bij de hangbrug in de Wittewerf mag slapen, is hij bang voor eenzaamheid.

Boersma ligt al ruim twaalf jaar met zijn boot in Almere Haven en heeft in de buurt met de nodige bewoners contact. Zij voorzien hem van stroom en zo nu en dan een warme douche. Omwonenden laten weten dat 'Dries' geen overlast veroorzaakt maar juist wat kleur aan de buurt geeft.

De bootbewoner kreeg vorig jaar zomer van de gemeente te horen dat permanente bewoning op die plek niet is toegestaan. Boersma kreeg tot maandag de tijd andere woonruimte te vinden. Dat mislukte waardoor hij nu genoodzaakt is 'zijn veilige haven' te verlaten. De PVV in Almere heeft inmiddels schriftelijke vragen over deze situatie aan het stadsbestuur gesteld. De partij vindt dat de gemeente in de hulpverlening tekort is geschoten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel