GGD: zorgen om Aziatische muggen niet terecht

LELYSTAD • Ma 16 juni 2014 | 9:27 • Maandag 16 juni 2014 | 9:27
Flevolanders hoeven zich geen zorgen te maken over Aziatische muggen. Dat zegt de GGD in reactie op uitlatingen van de Wijkraad Lelystad Haven.

De raad organiseert maandagavond in buurthuis De Windhoek een bijeenkomst om inwoners te informeren over de gevaren die deze exotische muggen met zich meebrengen. Aanleiding zijn berichten van vorig jaar toen de muggen in Lelystad waren gesignaleerd. Ze zouden onder meer via een bandenimporteur in de stad terecht zijn gekomen. Sindsdien heeft de wijkraad geïnformeerd bij de gemeente, maar volgens secretaris Van Vliet van de wijkraad "bleef het stil". Spreker op de info-avond is een deskundige van "Platform Stop Invasieve Exoten".

De GGD beaamt dat er Aziatische bosmuggen zijn in de provincie, maar dat insect heeft nog niet laten zien dat hij ziekten kan overdragen. De Aziatische tijgermug daarentegen kan wel infectieziekten zoals knokkelkoorts overbrengen. Maar tot nu toe is dat alleen in Azië gebeurd. Om er voor te zorgen dat dit zo blijft, wordt de mug wel bestreden door de overheid.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel