RvS wil duidelijkheid van RDW over rechtszaak

LELYSTAD • Ma 16 juni 2014 | 14:23 • Maandag 16 juni 2014 | 14:23
De Raad van State wil uiterlijk 1 juli weten of de Dienst Wegverkeer RDW de rechtszaak doorzet tegen het bestemmingsplan Larserknoop in Lelystad. In dat bestemmingsplan is de aanleg geregeld van een ontsluitingsweg voor luchthaven Lelystad na de baanverlenging.

De Dienst is bang dat zijn testcentrum naast het vliegveld te maken krijgt met geluidsoverlast. De gemeente Lelystad vindt dat de RDW niet op de huidige locatie kan blijven zitten, maar de dienst zelf denkt niet aan verhuizen. De RDW was de afgelopen tijd in gesprek met de gemeente en minister Schultz om te kijken of een rechtszaak kan worden voorkomen, maar die gesprekken verlopen moeizaam.

De Raad van State trommelde daarom maandag de RDW en het gemeentebestuur op om schot in de zaak te krijgen. De Raad van State liet weten dat als de dienst de zaak doorzet er in januari een zitting komt over het bestemmingsplan Larserknoop.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel