Meer treinen op Flevolijn door extra rijksgeld

FLEVOLAND • Di 17 juni 2014 | 11:37 • Dinsdag 17 juni 2014 | 11:37
Het rijk en de regio Amsterdam trekken 431 miljoen euro uit om het spoor rondom de hoofdstad te verbeteren. Hierdoor is het mogelijk om meer treinen te laten rijden tussen Schiphol en Lelystad. Dat heeft staatssecretaris Mansveld van het ministerie voor Infrastructuur en Milieu bekendgemaakt.

De twee verouderde spoorbruggen aan beide kanten van Amsterdam Centraal worden vervangen. Ook worden perrons en een tunnel onder het spoor verbreed. De verbeteringen rondom het spoor bij Amsterdam moeten in 2023 zijn afgerond.

Gedeputeerde Jaap Lodders van de Provincie Flevoland is blij met de investering in het spoor. Hij benadrukt dat de provincie Flevoland niets bijdraagt aan de verbeteringen in Amsterdam.

In totaal investeert het kabinet samen met verschillende regio's 1,1 miljard euro in het spoor. In het Brabantse Vught komt een verdiept spoor en bij het Gelderse Meteren wordt extra rails aangelegd om de overlast van goederentreinen op de Brabantroute te verminderen.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel