Minister Financiën doet laatste poging voor superprovincie

FLEVOLAND • Wo 18 juni 2014 | 21:23 • Woensdag 18 juni 2014 | 21:23
Minister Dijsselbloem van Financiën laat donderdag weten of hij voldoende geld heeft voor de wensen van GroenLinks op het gebied van natuur en milieu. Dat heeft GroenLinks-onderhandelaar Linda Voortman gezegd na overleg over de superprovincie in Den Haag.

GroenLinks wil in ruil voor steun aan de superprovincie dat bezuinigingen van het vorige kabinet op natuur en milieu worden teruggedraaid. Ambtenaren van het ministerie berekenen donderdag nog of dat haalbaar is. Om hoeveel geld het gaat wil Voortman niet zeggen. Aan het eind van donderdagmiddag wordt verder onderhandeld. Dat overleg wordt beschouwd als cruciaal voor de doorgang van de fusie.

Het overleg over de superprovincie werd woensdagavond bijgewoond door fractiespecialisten van regeringspartijen PvdA en VVD en oppositiepartijen D66 en GroenLinks. Het kabinet werd naast Dijsselbloem vertegenwoordigd door minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu.

Steun van de oppositie voor de fusie van Flevoland, Noord-Holland en Utrecht is nodig voor een meerderheid in de Eerste Kamer. Donderdagmiddag schuiven ook de fractievoorzitters van de vier partijen en premier Rutte bij het overleg aan.

Foto: Wikimedia/Creative Commons

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel