Interim-bestuurder: Problemen Berechja schuld gemeente

Urk 19 juni 2014
Wim Littooij
Volgens de nieuwe interim-bestuurder Wim Littooij van het noodlijdende Berechja College is de gemeente Urk verantwoordelijk voor de financiële problemen van de school. Littooij zegt dat er een garantie van 1 miljoen euro van de gemeente en het ministerie nodig is. Anders moet de school wellicht dicht.

Volgens de interim-bestuurder heeft de gemeente mondeling toegezegd een fors bedrag te investeren in de nieuwbouw van de school aan de Lange Riet. Die belofte is het college niet nagekomen. Littooij laat weten dat "het geld nu in bakstenen zit, maar dat je daar geen salarissen van kan betalen". Hoe groot de acute geldnood precies is wil hij niet zeggen.

Wim Littooij heeft inmiddels alle fractievoorzitters gesproken. Ook heeft hij de burgemeester ontmoet. Dat gesprek verliep "uiterst teleurstellend". De komende tijd blijft hij in gesprek met de politiek om een financiële oplossing te vinden. Ook gaat hij onderzoeken of samenwerking met scholen in de regio mogelijk is om kwalitatief beter onderwijs te verzorgen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer