Cel geëist tegen aanstichter steekpartij

ALMERE • Do 19 juni 2014 | 14:17 • Donderdag 19 juni 2014 | 14:17
Tegen een Amsterdammer die vorig jaar betrokken was bij een steekpartij aan het Bonietplein in de Almeerse Waterwijk is een jaar cel geëist. Daarvan is drie maanden voorwaardelijk. De man is volgens het Openbaar Ministerie de aanstichter van een vechtpartij waarbij meerdere mensen gewond raakten.

De Amsterdammer kwam naar Almere met een kapmes en een stroomstootwapen om een geldschuld op te eisen. Hij had allebei zijn broers meegenomen ter ondersteuning. Er ontstond een gevecht waarbij het slachtoffer, een Almeerder, een paar keer met de taser werd geraakt. Toch wist het slachtoffer het mes af te pakken en twee van de aanvallers te raken in hun been.

De hoofdverdachte had een dag eerder een vrouw om dezelfde geldschuld in haar woning in Heerenveen bedreigd met een pistool. Tegen de broers eist justitie 180 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijke celstraf. Uitspraak van de rechter over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel