Tevredenheid over mislukken overleg superprovincie

Flevoland 19 juni 2014
Superprovincie
In politiek Flevoland is tevreden gereageerd op het mislukken van het overleg in Den Haag over de superprovincie. Gedeputeerde Marc Witteman is positief over de uitkomst. Wel houdt hij een slag om de arm over het besluit in de ministerraad en de wijze waarop minister-president Mark Rutte vrijdagmiddag het mislukken van het overleg gaat duiden. De kans dat de superprovincie er alsnog komt acht Witteman uiterst klein, omdat het draagvlak volledig weg is.

Op zich is Flevoland niet tegen een bestuurlijke herindeling van Nederland. Maar de zaken moeten wel goed georganiseerd zijn en er moet overeenstemming zijn over de plannen, aldus Witteman. Hij verwacht dat het nog jaren duurt voordat de discussie terugkomt.

Fractievoorzitter Michiel Rijsberman van D66 is voorstander van een nieuwe vorm van bestuur in het land, maar via Twitter laat hij weten blij te zijn dat de onderhandelaars Alexander Pechtold en Gerard Schouw van D66 het plan van minister Ronald Plasterk naar de prullenbak hebben verwezen.

Fractievoorzitter Jan de Reus van de VVD in Provinciale Staten had de uitkomst van het overleg in Den Haag wel verwacht. Hij is blij dat het zo gelopen is. De koehandel met GroenLinks, die meer geld voor natuurontwikkeling wilde, stuitte De Reus tegen de borst. Het moet gaan over de inhoud en dat is het bestuur, aldus de VVD-fractievoorzitter. Hij noemt de uitkomst goed voor Flevoland.

Die mening deelt ook Marianne Luyer van het CDA in Provinciale Staten. Zij schrijft op Twitter dat de provincie zich nu weer volop kan richten op economische ontwikkeling en andere zaken.© omroep flevolandsitemap | disclaimer