Meningen uitbreiding Lelystad Airport vliegen over en weer

Lelystad 23 juni 2014
Voor- en tegenstanders van de uitbreiding van Lelystad Airport laten flink van zich horen. Het luchthavenbesluit wordt deze week besproken in de Tweede Kamer en het is nog niet duidelijk waar de meerderheid zich voor zal uitspreken.

Voorstander gemeente Lelystad komt maandag naar buiten met een werkgelegenheidsonderzoek waaruit blijkt dat de uitbreiding van de luchthaven uiteindelijk 2,5 duizend fulltime banen op kan leveren. Pilotenvakbond VNV is fervent tegenstander en beweert dat de uitbreiding een uitholling van Schiphol zou betekenen. Vooral de prijsvechters zouden er voordeel van ondervinden en kunnen passagiers wegtrekken van Schiphol.

Verschillende partijen mogen woensdag hun mening laten horen aan Tweede Kamerleden tijdens een hoorzitting. Donderdag is er een algemeen overleg, waarbij de fracties staatssecretaris Mansveld nog over het plan aan de tand kunnen voelen.

De geschiedenis van de uitbreiding van Lelystad Airport hebben we vastgelegd in een speciale tijdlijn met tekst, foto's en video's. Die tijdlijn vind je hier.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer