Geen brug over Zwolse Vaart bij Voorsterbos

NOORDOOSTPOLDER • Wo 25 juni 2014 | 22:50 • Woensdag 25 juni 2014 | 22:50
Er komt voorlopig geen nieuwe brugverbinding tussen de beide delen van het Voorsterbos in Noordoostpolder. Dat bevestigt Natuurmonumenten. De wens van een extra fiets- en voetgangersbrug over de Zwolse Vaart bestaat bij veel inwoners van Marknesse en Kraggenburg.

Dat bleek twee jaar geleden toen omwonenden werden uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van het Voorsterbos. Door de extra oeververbinding zou het middendeel van het bos veel aantrekkelijker worden voor recreanten. Maar volgens Natuurmonumenten is het niet gelukt om er voldoende geld voor te vinden. Zo bleek onder meer een verwachte bijdrage uit de zogenoemde Zuiderzeelijngelden er uiteindelijk niet in te zitten. Een brug zou zo'n 400.000 euro kosten en Natuurmonumenten heeft dat geld zelf niet.

Andere suggesties van omwonenden voor verbeteringen in het bos zijn de afgelopen twee jaar wel opgevolgd. Zo is er onder meer een ATB-route aangelegd.




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel