Protestactie zorggroep haalt niets uit

EMMELOORD • Ma 30 juni 2014 | 12:29 • Maandag 30 juni 2014 | 12:29
De protestactie van medewerkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land tegen de gemeente Noordoostpolder heeft niets uitgehaald. Maandagmiddag werden enkele honderden handtekeningen aan wethouder Hennie Bogaards aangeboden om te voorkomen dat ruim 360 huishoudelijke hulpen zouden worden ontslagen.

De gemeenteraad die maandagmiddag over de kwestie sprak, vindt de tarieven van de zorggroep te hoog. Deze vraagt 27 euro per uur. De gemeente heeft door de bezuinigingen van het Rijk daar nog maar 12,50 euro voor over. Het contract met Zorggroep Oude en Nieuwe Land wordt dan ook per 1 januari 2015 opgezegd.

De SP en de Partij van vrije Poldermensen probeerden met een motie het ontslag voorlopig af te wenden. Die motie haalde het niet. De gemeente heeft de zorggroep wel verzocht een bemiddelingsbureau op te richten. Dat moet contacten leggen tussen de mensen die hulp nodig hebben en de huishoudelijke hulpen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel