Vissers alsnog akkoord met vangstbeperking IJsselmeer

URK • Di 1 juli 2014 | 13:28 • Dinsdag 1 juli 2014 | 13:28
IJsselmeervissers gaan komend jaar nog minder snoekbaars, baars, brasem en blankvoorn vangen dan eerder was aangekondigd. De vissers zijn alsnog akkoord gegaan met een voorstel van staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken om de visserij op zogeheten schubvis 1 jaar lang met 85 procent te beperken. Dat meldt het ministerie dinsdag.

Voor het niet uitgooien van de netten worden de 75 vissers gecompenseerd uit een speciaal fonds waar 340.000 euro in zit. Tegelijkertijd praten de partijen verder over een plan voor de toekomst van de IJsselmeervisser. Geprobeerd wordt om de visstand in het IJsselmeer te herstellen, want die is volgens deskundigen zorgwekkend laag.

Dijksma kondigde eerder aan dat de visserij op schubvis in het IJsselmeer vanaf 1 juli een jaar lang met 40 procent zou worden beperkt. De vissers wezen haar aanbod voor compensatie toen nog af, maar op aandringen van de Tweede Kamer ging de bewindsvrouw opnieuw in gesprek met de sector.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel