Geen wijzigingen in luchthavenbesluit

LELYSTAD • Do 3 juli 2014 | 22:01 • Donderdag 3 juli 2014 | 22:01
Ondanks 15 moties die zijn ingediend door de Tweede Kamer verandert er niets aan het luchthavenbesluit. In dat besluit staat dat Lelystad Airport vanaf 2018 flink gaat uitbreiden om de groei van Schiphol op te vangen.

SP, GroenLinks, ChristenUnie en de Partij voor de Dieren vroegen gezamenlijk om nieuwe onderzoeken. Zij vinden dat er nog te veel onduidelijkheid is over de verwachte groei van Schiphol, de verwachte werkgelegenheid in Lelystad, de geluidsoverlast en de invloed van vogels in het gebied. Door de Partij voor de Dieren werd een motie ingediend om Lelystad Airport helemaal niet uit te breiden.

Geen enkele motie haalde een meerderheid. Na de zomer buigt de Raad van State zich nog over het luchthavenbesluit. En de commissie MER spreekt zich nog uit over de Milieu Effect Rapportage. Dan kan in 2016 gestart worden met de werkzaamheden voor de uitbreiding.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel