Flevo-landschap overweegt vlees te verkopen

FLEVOLAND • Ma 7 juli 2014 | 20:22 • Maandag 7 juli 2014 | 20:22
Het Flevo-landschap overweegt het vlees van afgeschoten edelherten en wilde zwijnen te gaan verkopen. Jaarlijks wordt een aantal van deze dieren afgeschoten omdat de populatie anders te groot wordt.

Vorig jaar zijn deze dieren door een poelier op de Veluwe verwerkt tot vleespakketten die verkocht werden aan personeel en vrijwilligers van het Flevo-landschap. De organisatie overweegt nu de verkoop uit te breiden en het vlees ook aan te bieden aan liefhebbers van buitenaf. Een woordvoerder laat weten dat de plannen hiervoor nog wel heel pril zijn. Het Flevo-landschap kijkt daarbij hoe het Geldersch landschap dat doet. Die biedt al langer vleespakketten aan van onder meer runderen die de weidegronden begrazen, edelhert en wildzwijn.

Vorig jaar werden 25 edelherten en 25 wilde zwijnen afgeschoten in het Natuurpark in Lelystad. Er bleven 55 edelherten en 12 zwijnen over. Die hebben al weer zo'n 20 jonge herten en 30 biggen gekregen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel