"Ons treintje rijdt straks in Dubai"

ALMERE • Ma 7 juli 2014 | 21:45 • Maandag 7 juli 2014 | 21:45
Flevoland is een echte export-provincie. Aardappels, tulpen, vis, noem maar op. Maar er zijn ook bedrijven die producten exporteren die minder voor de hand liggen. We bezoeken tien van deze Flevolandse bedrijven, dinsdag Watmann Europe in Almere.

Wie heeft er niet in gezeten? Zo'n mini express trein die toeristen door een pretpark rijdt. Ook in speeltuinen en winkelcentra zijn ze populair. Vooral in het buitenland.

Het Almeerse bedrijf Watmann Europe exporteert per jaar 30 stuks over de hele wereld. De treinen worden in Canada gebouwd, maar in Almere afgewerkt naar de wensen van de klant en geëxporteerd. Ze kosten 39.000 tot 50.000 euro per stuk. In Amerika zijn de treinen al erg populair en het bedrijf levert nu ook een trein aan Dubai die daar over de boulevard gaat rijden. Europa is een opkomende markt voor de mini express trein. Deze zomer gaat er ook één rijden in het centrum van Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel