'Gestolen' examens blijven een mysterie

Almere 8 juli 2014
Buitenhout College
De 'diefstal' van de gemaakte examens Beeldende Vorming van het Buitenhout College in Almere blijft een mysterie. "Het onderzoek van de bedrijfsrecherche heeft geen eenduidige conclusie opgeleverd," aldus een woordvoerder van de Almeerse Scholengroep.

Half mei bleek dat kort na het vmbo-examen Beeldende Vorming bijna vijftig gemaakte examens zoek waren. Ze waren verdwenen uit een afgesloten lokaal, waar de docent ze had achtergelaten. De diefstal haalde het landelijke nieuws en de 48 leerlingen moesten het examen opnieuw maken. De politie concludeerde dat er geen sprake was van een misdrijf. Ook werden de examens teruggevonden in het lokaal waar ze ook uit waren verdwenen.

De school begon een eigen onderzoek en nam een recherchebureau in de hand. Maar nu blijkt dat ook zij niet kunnen verklaren wat er met de gemaakte examens is gebeurd. De school laat het hierbij.

Van de 48 leerlingen zijn er 44 inmiddels geslaagd en twee gezakt. Twee andere leerlingen krijgen in augustus een laatste kans om hun diploma te halen.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer