"Meelwormen zijn heerlijk in een stukje noga"

Flevoland 9 juli 2014
DeliBugs
DeliBugs
DeliBugs
DeliBugs
Flevoland is een echte export-provincie. Aardappels, tulpen, vis, noem maar op. Maar er zijn ook bedrijven die producten exporteren die minder voor de hand liggen. We bezoeken tien van deze Flevolandse bedrijven, vandaag DeliBugs in Lelystad.

Het eten van insecten wordt steeds populairder. Dat merkt ook het bedrijf DeliBugs in Lelystad. Een jaar na het opstarten van het bedrijf gaan er per dag zo'n 10 tot 20 pakketjes de deur uit met allerlei producten. Een groot deel daarvan gaat de grens over, met name naar België. Het bedrijf levert 35 verschillende soorten insecten. Bijvoorbeeld meelwormen en krekels, maar ook wat exotischere exemplaren zoals de 'giant waterbug'. Ook populair zijn de producten waar insecten in verwerkt zijn zoals noga met cranberry en meelwormen of een lollie met een schorpioen erin.

Het exporteren van de pakketjes levert soms wel problemen op bij de douane. Niet al het personeel weet precies wat wel en niet mag op het gebied van eetbare insecten. Het komt dan ook wel eens voor dat pakketjes spoorloos verdwijnen.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer