"Door ons rietje kun je gewoon slootwater drinken"

ZEEWOLDE • Wo 9 juli 2014 | 19:42 • Woensdag 9 juli 2014 | 19:42
Flevoland is een echte export-provincie. Aardappels, tulpen, vis, noem maar op. Maar er zijn ook bedrijven die producten exporteren die minder voor de hand liggen. We bezoeken tien van deze Flevolandse bedrijven, donderdag IMT in Zeewolde

Schoon drinkwater is essentieel voor de mens. Maar het is niet vanzelfsprekend dat het overal zo uit de kraan komt. Het bedrijf IMT heeft membranen ontwikkeld die elk water kunnen filteren. En dat levert een hoop klanten op.

De filters kunnen worden ingebouwd in enorme waterzuiveringsinstallaties. Maar ze worden ook gebruikt in jerrycans die veel naar rampgebieden worden gestuurd. Maar liefst 95 procent van de productie gaat de grens over naar 70 landen wereldwijd.

Om in de toekomst te kunnen blijven groeien is IMT bezig om de membranen steeds verder te ontwikkelen zodat het op steeds meer manieren kan worden toegepast. Volgens het bedrijf is dat hun sterke punt, omdat de grotere bedrijven minder flexibel zijn in het aanpassen van hun productieproces.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel