Opnieuw onrust binnen 50Plus Flevoland

Flevoland 12 juli 2014
Fractievoorzitter wordt lijstduwer
Het provinciale bestuur van Ouderenpartij 50Plus wil volgend jaar met een nieuwe lijsttrekker de statenverkiezingen in. Dat blijkt uit een persbericht van waarnemend voorzitter Johan de Leeuw. Almeerder Erik Boshuijzen, op dit moment de fractievoorzitter en het enige statenlid van 50Plus, wordt als lijstduwer onderaan de kandidatenlijst gezet. Volgens het bestuur betekent dit dat Boshuijzen na de verkiezingen sowieso niet terugkeert als fractievoorzitter.

Erik Boshuijzen laat in een eerste reactie weten dat hij niet van plan is een stap terug te doen. Het bericht van het bestuur doet hij af als 'klinkklare nonsens'. Hij stelt dat het bestuur de keuze voor een nieuwe lijsttrekker probeert te beïnvloeden en daarbij voorbijgaat aan de leden en de statuten van de partij. Volgens Boshuijzen is het persbericht zonder overleg met hem verspreid. Hij benadrukt dat de kandidatenlijst door een speciale commissie behoort te worden opgesteld. Die commissie wordt pas na de algemene ledenvergadering in september benoemd.

De fractievoorzitter heeft het landelijke bestuur van 50PLUS gevraagd orde op zaken stellen in de Flevolandse afdeling. Hij vreest dat de huidige situatie nadelig kan uitpakken voor de verkiezingskansen van 50PLUS Flevoland.

Erik Boshuijzen lag de afgelopen jaren geregeld overhoop met het provinciale en het landelijke bestuur van 50Plus. Dat ging onder meer over de aanhoudende crisis binnen de partij en de manier waarop 50Plus met de gemeenteraadsverkiezingen omging. Eind 2013 dreigde Boshuijzen zich nog van 50Plus af te scheiden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer