"Ze willen helemaal geen moderne vrachtwagens"

Lelystad 15 juli 2014
Socar
Socar
Socar
Socar
Flevoland is een echte export-provincie. Aardappels, tulpen, vis, noem maar op. Maar er zijn ook bedrijven die producten exporteren die minder voor de hand liggen. We bezoeken tien van deze Flevolandse bedrijven, dinsdag Socar in Lelystad.

Het bedrijf handelt niet alleen in tweedehands auto's maar ook in gebruikte vrachtwagens. Want daar is veel vraag naar in het buitenland. Socar exporteert jaarlijks duizend vrachtwagens. Vooral naar Afrika, Oost-Europa maar bijvoorbeeld ook Saoedi-Arabië.

De trucks worden opgekocht in Nederland en in andere Europese landen. Maar Socar is niet altijd op zoek naar een zo nieuw mogelijk exemplaar. De klanten in Afrika houden bijvoorbeeld helemaal niet van de nieuwe elektronica en hebben liever een bladvering dan een luchtvering.

Juist die specifieke wensen maken het moeilijk voor Socar om verder te groeien. Het is soms lastig de juiste vrachtwagens te vinden. Maar volgens het bedrijf zal er altijd vraag zijn naar tweedehands vrachtauto's en is het een kwestie van inspelen op de wensen van de klant.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer