FNV Spoor maakt zich zorgen over veiligheid tunnel

DRONTEN • Di 15 juli 2014 | 14:06 • Dinsdag 15 juli 2014 | 14:06
Vakbond FNV Spoor maakt zich zorgen over de veiligheid in de Drontermeertunnel. Volgens de bond heeft een aantal machinisten dat op de Hanzelijn rijdt, zorgen geuit over de vluchtroutes.

De tunnel bestaat uit twee buizen: zo nodig kunnen passagiers van de ene buis naar de andere worden geleid. Bij het verlaten van de tunnel krijgen ze te maken met een hoogteverschil van 40 centimeter. Voor mensen die slecht ter been zijn is dat volgens FNV Spoor een gevaarlijke situatie.

Spoorwegbeheerder ProRail zegt dat de tunnel veilig is. Tijdens en na de bouw hebben verschillende instanties toezicht gehouden op de veiligheid. Als passagiers de trein in de tunnel moeten verlaten, zullen medewerkers van de NS en hulpverleners mensen die slecht ter been zijn helpen. Volgens ProRail doet die situatie zich op meer plekken op het spoor voor, bijvoorbeeld op verhoogde spoordijken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel