Gemeente regelt pasje OAT voor bewoner verslaafdenhostel

ALMERE • Di 15 juli 2014 | 19:01 • Dinsdag 15 juli 2014 | 19:01
Almeerder Erwin Falentijn krijgt van de gemeente een pasje voor het Ondergronds Afval Transportsysteem. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Almere weten in reactie op een aflevering van een serie van Omroep Flevoland over het verslaafdenhostel in de Blekerstraat.

Erwin woont in dat hostel omdat hij een psychische stoornis heeft. Bijna dagelijks loopt hij over straat om sigarettenpeuken, plastic en ander zwerfafval op te rapen. Als hij zijn handen vol heeft gooit hij de troep in de gracht.

Erwin liet voor de camera weten dat hij graag een pasje voor het OAT wil zodat hij het afval daar kan weggooien en het niet meer in de gracht hoeft te dumpen. Het afval gewoon in de prullenbak gooien zegt Erwin wegens zijn psychische stoornis niet te kunnen. Het vuil is voor zijn gevoel dan niet echt verdwenen. Met het Ondergronds Afval Transportsysteem is dat probleem er niet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel