"Wat de fabriek niet meer maakt voor je motor hebben wij wel"

Lelystad 17 juli 2014
CMS in Lelystad
CMS in Lelystad
CMS in Lelystad
CMS in Lelystad
Flevoland is een echte export-provincie. Aardappels, tulpen, vis, noem maar op. Maar er zijn ook bedrijven die producten exporteren die minder voor de hand liggen. We bezoeken tien van deze Flevolandse bedrijven, donderdag CMS in Lelystad.

Een klassieke motor onderhouden en erop rijden is voor velen een grote hobby. Maar wat doe je als een onderdeel kapot gaat dat niet meer in productie is? Het bedrijf CMS in Lelystad verkoopt dat soort onderdelen voor Japanse motoren via internet. En dat weten de motorliefhebbers over de hele wereld want er wordt geleverd aan klanten in Europa, de Verenigde Staten en Australië.

Het gaat niet om tweedehands-onderdelen, maar juist om onderdelen die nog ergens in de verpakking liggen. CMS koopt al die onderdelen op bij leveranciers over de hele wereld. Alles wat binnenkomt wordt nog eens goed nagekeken om de kwaliteit te waarborgen. CMS is in korte tijd gegroeid van een hobbygarage tot een groot bedrijfspand waar 20 mensen werken. En zolang mensen gek blijven van Japanse motoren, kan die groei gewoon doorgaan.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer