'Neem geen besluit over Lelystad Airport'

Dronten 28 juli 2014
'Neem geen besluit over Lelystad Airport'
Staatssecretaris Mansveld moet eind dit jaar het luchthavenbesluit voor Lelystad Airport niet vaststellen. Die oproep doet de gemeente Dronten in een zienswijze aan het ministerie.

Tot eind deze week kunnen belanghebbenden hun mening geven over de uitbreiding van het vliegveld. Dronten heeft een advocatenkantoor een kritisch stuk laten schrijven.

Volgens Dronten is uitbreiding van Lelystad Airport nog lang niet nodig, zo geven diverse prognoses aan. Verder is een besluit van de staatssecretaris onrechtmatig, want volgens de gemeente heeft het ministerie verzuimd om alle effecten van de groei van het vliegveld te onderzoeken. Zo is alleen de situatie tot 2025 onderzocht en is er te weinig rekening gehouden met de gevolgen van het vliegverkeer voor de landbouw.

Dronten geeft verder aan dat kabinetsadviseur Hans Alders onvoldoende heeft geluisterd naar voorstellen om de overlast bij Dronten en Biddinghuizen te beperken.
Wethouder Piet Bleeker erkent dat de Alderstafel een democratisch overleg is waarin Dronten niet altijd haar zin kan krijgen, maar als gemeente die de grootste overlast krijgt moeten de opmerkingen van Dronten zwaarder wegen.

Bleeker wil dat de staatssecretaris alsnog rekening houdt met de opmerkingen van Dronten en de groei van het vliegveld beperkt tot 25.000 vliegbewegingen per jaar.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer