Ministerie: geen problemen voor onschuldigen

FLEVOLAND • Ma 4 augustus 2014 | 20:29 • Maandag 4 augustus 2014 | 20:29
Onschuldige mensen die in de database van Justitie staan, ondervinden daar in de praktijk zo goed als nooit problemen van. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Justitie weten, in reactie op uitspraken van de Almeerse advocaat Vincent van der Velde. Hij zegt dat cliënten soms wel problemen hebben, bijvoorbeeld als er een Verklaring Omtrent Gedrag nodig is voor een nieuwe baan.

Volgens Justitie krijgen verdachten die zijn vrijgesproken in een strafzaak die verklaring altijd wel. Bij mensen die betrokken zijn geweest bij een zaak die nooit voor de rechter is gekomen, wordt gekeken waarom zij destijds zijn gehoord. De woordvoerder van Justitie benadrukt dat in dergelijke zaken in minder dan 0,1 procent van de gevallen geen verklaring wordt afgegeven.

Van der Velde dient steeds vaker een verzoek bij het ministerie van Justitie in om het strafblad van ex-verdachten op te schonen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel