Eis: werkstraf voor frauderende financieel adviseur

ALMERE • Ma 4 augustus 2014 | 21:16 • Maandag 4 augustus 2014 | 21:16
Voor het plegen van belastingfraude, is tegen een financieel adviseur uit Almere 180 uur werkstraf geëist. Dat bleek maandag bij de rechtbank in Utrecht. Bovendien hangt de 35-jarige man een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf boven het hoofd.

De financieel adviseur zou fraude hebben gepleegd om zijn cocaïneverslaving te kunnen betalen. Zo zou de Almeerder in 2012 misbruik hebben gemaakt van de DigiD van een aangetrouwd familielid, en diverse kostenposten hebben verzonnen om geld los te krijgen van de Belastingdienst. Ook vulde hij een valse belastingaangifte in voor een cliënt. De Belastingdienst keerde in totaal 50.000 euro ten onrechte uit. Dat bedrag is inmiddels terugbetaald.

De advocaat van de Almeerder pleit voor een voorwaardelijke straf. Anders staat zijn vergunning op het spel om als financieel adviseur te mogen werken. De Almeerder zou inmiddels zijn afgekickt en zijn leven op orde hebben. De rechtbank doet maandag 18 augustus uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel