Commissie brengt vrijdag advies uit over gezamenlijk eigendom

ALMERE • Di 5 augustus 2014 | 14:22 • Dinsdag 5 augustus 2014 | 14:22
Bewoners van de Micky Mousestraat in de Almeerse Stripheldenbuurt krijgen vrijdag te horen of de gemeente het eigendom van het openbaar groen en de straat weer terug moet nemen.

Een onafhankelijke commissie heeft namens de gemeente de afgelopen twee jaar onderzocht of de bewoners voldoende hebben bewezen dat het gezamenlijke onderhoud te veel werk is of te veel geld kost.

Volgens de gemeente Almere heeft het zolang geduurd omdat het de eerste zaak is van de commissie. Deze moest eerst uitzoeken onder welke voorwaarden een zogenoemd mandelig gebied teruggegeven mag worden.

De bewoners van 66 woningen in de Micky Mousestraat zijn sinds 2008 gezamenlijk eigenaar van het groen, de riolering, leidingen, verlichting en bestrating rondom hun woning. Maar het eigendom wordt een te grote financiële last. Zo bestaat de kans dat zij moeten opdraaien voor schade aan de bestrating, die een te zware auto in 2011 heeft veroorzaakt. Ook doet niet iedereen even trouw mee aan het onderhoud.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel