GroenLinks wil duidelijkheid over rol Almere bij zorginkoop

LELYSTAD • Di 5 augustus 2014 | 20:34 • Dinsdag 5 augustus 2014 | 20:34
De GroenLinks-fractie in Lelystad heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de collectieve zorginkoop.

Volgens GroenLinks bestaat er nog veel onduidelijkheid over de nieuwe rol van de gemeente Almere, die belangrijke delen van de zorg inkoopt voor alle zes Flevolandse gemeenten. De politieke partij wil onder meer weten welke zorg Almere precies gaat inkopen en welke invloed Lelystad daar nog op uit kan oefenen. GroenLinks is onder meer bezorgd dat de zorg straks niet meer wordt afgestemd op specifieke behoeften van Lelystedelingen.

Daarnaast is de fractie verbaasd over de nieuwe afspraak. De uitwerking van de kadernota zou pas na de zomer zijn. Daarom noemt GroenLinks de rol van Almere 'voorbarig'. Ook zou begin dit jaar in de gemeenteraad zijn afgesproken dat Lelystad zelf aan het stuur wil blijven zitten als het gaat om zorg.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel