"Prullenbakken werken niet op Almeerderstrand"

ALMERE • Do 7 augustus 2014 | 11:36 • Donderdag 7 augustus 2014 | 11:36
Er staan geen prullenbakken op het Almeerderstrand omdat dat niet werkt. Dat zegt Staatsbosbeheer, die het strand onderhoudt voor de gemeente Almere. Wel staan er grote rolcontainers bij de strandingangen waar badgasten hun afval kwijt kunnen. Dat werkt beter dan kleine losse bakken, omdat als die vol zijn mensen het afval er wel keurig naast zetten, maar dan door de wind alsnog over het strand wordt verspreid.

De afgelopen weken testte Omroep Flevoland 12 van de 27 officiële stranden. Niet overal bleken de beheerders de zaken op orde te hebben. Zo is er betaald parkeren bij het Harderstrand Noord bij Biddinghuizen, maar er staat geen betaalautomaat. De beheerder meldt dat deze automaat geregeld gesloopt wordt en dat je er gratis mag parkeren zolang er geen automaat staat.

De gemeente Noordoostpolder gaat er beter op toe zien dat de sanitaire voorzieningen bij de Zwolse Hoek op tijd opengaan, zodat je gewoon naar de wc kunt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel