Cel geëist voor misbruik van dochter

Almere 7 augustus 2014
Tegen een Almeerder is vijftien maanden cel geëist, waarvan vijf voorwaardelijk, voor misbruik van zijn dochter. Dat zou ruim tien jaar geleden zijn gebeurd, toen het meisje 11 jaar was.
Ze heeft verteld dat haar vader haar in die periode meerdere keren seksueel heeft betast en dat ze hem met de hand moest bevredigen. Ze deed in 2011 aangifte. Vervolgens duurde het lang voordat politie en justitie er werk van maakten en de zaak voor de rechter kon komen. De verdachte zegt dat hij onschuldig is.

Het meisje is nu 22 en vertelde de rechtbank hoe onveilig ze zich voelde in het gezin, omdat ze bang was dat haar vader weer wat zou doen. Ze heeft lang haar mond gehouden uit angst dat ze niet geloofd zou worden en ze haar familie kwijt zou raken. Dat is uiteindelijk ook gebeurd want ze heeft met niemand contact meer.

De vader zei niet veel, behalve dat hij heel emotioneel is over de beschuldiging. Het gezin is uiteen gevallen en hij zou door de celstraf zijn baan en huis kwijtraken. Zijn vrouw is bij hem gebleven. Uitspraak van de rechtbank is over twee weken.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer