Eis van één jaar tegen veelpleger

Lelystad 7 augustus 2014
Tegen een man uit Lelystad is een jaar cel geëist voor drie inbraken. De man bekende dat hij in april dit jaar heeft ingebroken in huizen aan de Houkesloot, Galjoen en Kamp in Lelystad.

Een handlanger uit Enschede zou geholpen hebben bij twee inbraken. Hij zorgde dat ze binnen konden komen. Ze namen onder andere een flatscreen, camera’s en pinpassen mee. Tegen de handlanger werd zes maanden geëist, waarvan twee voorwaardelijk. Hij heeft een veel korter strafblad dan de Lelystedeling, die bekend staat als veelpleger.

De Lelystedeling had in zekere zin pech. Eén van de inbraken was bij de buren van een gevangenismedewerker. Die heeft beveiligingscamera’s hangen waarop de verdachte werd betrapt. De man herkende de veelpleger.

De andere twee inbraken werden ook snel opgelost. De politie kwam de dag na een inbraak aan de deur bij de Lelystedeling voor enkele openstaande boetes. Agenten zagen in een kamer een groot flatscreen staan. De agenten wisten dat die op de lijst stond van gestolen goederen. Bij controle bleken de registratienummers overeen te komen.
De uitspraak is op 21 augustus.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer