Projectontwikkelaar werkeiland failliet

Lelystad 7 augustus 2014
Projectontwikkelaar werkeiland failliet
Projectontwikkelaar T.J. Willemsen Beheer bv uit Lelystad is failliet verklaard. Dat wordt bevestigd door curator Peter Bos. Willemsen wil op het voormalige werkeiland in Lelystad-Haven op een braakliggend stuk grond dure appartementen bouwen. Op 26 augustus dient in hoger beroep een rechtszaak, waarin het bedrijf probeert het faillissement ongedaan te maken.

De plannen liggen er al jaren om op het middenterrein van het voormalige werkeiland exclusieve hoogbouw te realiseren. Maar het gebied naast de gerenoveerde arbeiderswoningen ligt er nog steeds verwaarloosd bij. Dit tot ergernis van de gemeente Lelystad en omwonenden. Voor appartementen in de prijsklasse vanaf drie ton is geen interesse.

Vorig jaar zei wethouder Jop Fackeldey dat bebouwing van het middenterrein de komende jaren niet aan de orde is. Wat er met de grond gaat gebeuren bij een definitief faillissement van het bedrijf is op dit moment nog onduidelijk. De curator wil voor de rechtszaak geen inhoudelijke mededelingen doen.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer