Helder (PVV) stelt vragen over parketwachters

ALMERE • Wo 13 augustus 2014 | 21:40 • Woensdag 13 augustus 2014 | 21:40
PVV-Tweede Kamerlid Lilian Helder heeft schriftelijke vragen gesteld over het probleem met parketwachten bij de rechtbank Almere. Zij wil van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie weten hoe hij tegen de situatie aankijkt. Ze vraagt zich af of de rechtbank in Lelystad niet overbelast raakt door het overnemen van de Almeerse zaken.

Rechtbank Midden-Nederland, waar de zittingslocatie Almere bij hoort, en de politie hebben een conflict over de inzet van parketwachten; de politiemensen die de orde bewaken in de rechtbank. De politie zegt te weinig capaciteit te hebben om aan de vraag van rechtbank Almere te voldoen. Daarom worden per 1 september alle Almeerse strafzaken en familiezaken overgeheveld naar Lelystad.

Op 3 september is er een gesprek tussen de betrokken partijen. Helder vraagt de minister om de Tweede Kamer zo snel mogelijk te informeren over de uitkomst van dat overleg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel