Opnieuw acht jaar cel geëist voor drugssmokkel

Emmeloord 14 augustus 2014
Opnieuw 8 jaar cel geëist voor drugssmokkel
In hoger beroep is opnieuw acht jaar cel geëist tegen een 44-jarige man uit Luttelgeest wegens grootschalige cocaïnesmokkel van Ecuador naar Emmeloord. Justitie eiste de celstraf voor het Gerechtshof in Leeuwarden. Bij de rechtbank in Lelystad werd de man al eerder veroordeeld tot acht jaar cel.

Twee jaar geleden onderschepte de politie het transport in Emmeloord. De Luttelgeester ontkent niet dat hij op de hoogte was. Hij verklaarde dat hij door twee Colombianen werd gedwongen om eraan mee te werken. De Colombianen zouden hem met de dood bedreigd hebben omdat hij 10.000 euro schuld bij hen had vanwege een cocaïneverslaving.

Het hof probeerde meer aan de weet te komen over die Colombianen. Maar de Luttelgeester wilde daar niet veel over vertellen. Hij is nog steeds bang dat de Colombianen hem of zijn familie weten te vinden.

Het ging om een transport twee jaar geleden van 2350 kilo cocaïne met een straatwaarde van 150 miljoen euro. Onderweg werden de drugs onderschept in de haven van Antwerpen. De cocaïne zat verstopt tussen cacaobonen. De autoriteiten lieten alleen de bonen per vrachtwagen verder vervoeren naar Emmeloord. Daar hield een arrestatieteam een groep mannen aan die de lading wilde gaan lossen.

Van de groep werden drie verdachten vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Eén man werd veroordeeld wegens verboden wapenbezit. De hoofdverdachte vocht zijn veroordeling van 8 jaar cel aan.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer