CBS: Flevoland hard getroffen door boycot

FLEVOLAND • Vr 15 augustus 2014 | 14:27 • Vrijdag 15 augustus 2014 | 14:27
Flevoland is een van de provincies in Nederland die het hardst getroffen wordt door de Russische boycot op onder meer groente en fruit. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS becijferde dat de Russische boycot van agrarische producten 0,3 % van de totale waarde van de Flevolandse goederenexport betreft. Landelijk ligt dat percentage op 0,1 %. De provincie Friesland wordt het hardst getroffen met 0,8 %.

De gemeenten Noordoostpolder en Kampen willen dat er een informatiepunt komt voor tuinders die getroffen worden door de Russische boycot op landbouwproducten. Ze doen die oproep in een gezamenlijke brandbrief, die is verstuurd aan het kabinet en het Europees Parlement.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken liet vrijdag weten dat het kabinet maatregelen voorbereidt om bedrijven te steunen die worden getroffen door de boycot. Eerder kondigde Europa ook aan de ondernemers te steunen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel