Dronten wil reiskosten hoogbegaafde scholieren niet betalen

SWIFTERBANT • Ma 18 augustus 2014 | 19:07 • Maandag 18 augustus 2014 | 19:07
De gemeente Dronten is naar de Raad van State gestapt om te voorkomen dat ze de vervoerskosten moet betalen voor twee hoogbegaafde basisscholieren. De kinderen wonen in Swifterbant en gaan in Harderwijk naar school. Hun moeder deed haar zoontjes in 2012 naar Het Kompas in Harderwijk omdat ze binnen het Leonardo-onderwijs de juiste begeleiding kunnen krijgen.

Dronten heeft ook een school met Leonardo-onderwijs maar die had een wachtlijst van twee jaar. Die is er nu niet meer, zegt de gemeente. De twee broertjes kunnen nu in eigen gemeente naar school. De moeder wil mede op advies van deskundigen haar kinderen niet meer van de school in Harderwijk af halen.

De rechtbank Midden-Nederland besliste vorig jaar dat het gaat om een uitzonderlijk geval en dat Dronten in het belang van de kinderen over de brug moet komen. Maar dat weigert de gemeente. De Raad van State doet binnen zes weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel